Potettog
24.04.2013
Potettog er en smakfull og dekorativ liten rett som er morsom å servere i barnebursdag. Kan varieres i det uendelige, fyll og pynt med det du måtte ønske.

 

  • 2-4 stk bakepoteter
  • 4 dl pastasaus - gjerne bolognese
  • ½ stk finhakket rød paprika
  • ½ stk finhakket gul paprika
  • evt maiskorn
  • 1-2 dl revet hvitost
  • 10 stk rød el gule cherrytomat
  • ½ stk gul squash til "hjul"
  • ½ stk slangeagurk til "hjul"
  • 1-2 gulrøtter til "hjul"
  •  

Sett ovnen på 200°C. Vask potetene godt og stikk noen hull i dem. Legg potetene i en langpanne eller i en ildfast form og bak dem i ovnen til de er møre (ca 1 time). Hvis det skal gå fortere kan de deles i to først (på langs) og deretter bakes (trenger rundt en halvtime). Del potetene i to og ta ut det meste av innmaten. La det være igjen ca. 1/2 cm tykke vegger. Finhakk paprika og noen av tomatene og bland potetinnmaten og grønnsakene med pastasausen. Ha i maiskorn elller andre grønnsaker om ønskelig, eller bland bare potet og pastasaus og ha grønnsakene ved siden av så hver enkelt kan forsyne seg med det den vil ha. Fyll potetene med fyllet og ha revet hvitost på toppen. Gratiner de halve potetene i ovn på 225°C til osten er gyllen (ca 10 minutter).

Lag et tog av de halve potetene ved å lage "hjul" av agurkskiver, squashskiver og/eller gulrot, og bruk cherrytomater som "hengefeste" mellom vognene. Pynt evt med paprika og andre grønnsaker oppå vognene.

Bilde og oppskrift fra frukt.no.

Aktuelt