Laks på spinatseng
21.05.2013
Spinat gjør at denne fiskeretten får en mild og god smak. Her er det brukt laks, men andre fisketyper kan gjerne brukes i stedet, enten fersk eller frossen.
4 porsjoner:

1 løk 
1-2 fedd hvitløk
1 ss olje
1 pk frossen spinat
1/2 dl fløte
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts muskatnøtt, revet
500 g laksefilet u/ skinn 
1 ts sitronpepper 
2-3 tomater

Skrell løk, finhakk og surr det i oljen med hvitløk på middels varme i noen minutter. Tilsett frossen spinat sammen med fløte og la spinaten tine. La det småkoke noen minutter og smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Fordel spinaten utover en ildfast form, del fiskefiletene i serveringsstykker og legg dem oppå spinaten. Krydre fisken med sitronpepper eller bare litt salt og pepper. Legg tomatskiver på toppen. Stek i ovnen på 200 °C i ca 15 minutter (20-25 minutter hvis frossen fisk). Server med ris, gjerne fullkornsris.  
Aktuelt