Fiskegryte med rød pesto
12.06.2013
Rød pesto gir en ekstra piff på denne fiskegryten. Den kan varieres ved å benytte forskjellig typer fisk og grønnsaker.
4 porsjoner:

200 g laksefilet
300 g torskefilet
1 ss margarin
1 ss hvetemel
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
1/2 purre
5 poteter
1/2-1 brokkoli eller blomkål
8 dl fiskekraft (vann+fiskebuljongterning)
2 dl eplejuice (el hvitvin)
2 ss rød pesto
1 dl kremfløte el matfløte

evt litt salt og pepper

Kutt gulrøtter og sellerirot i fyrstikklange staver og resten av grønnsakene i små biter. Smelt margarin i en kjele og stek gulrot, sellerirot og purre på middels varme et par minutter. Rør inn melet og tilsett all væsken og pesto. Kok opp og tilsett resten av grønnsakene. La småkoke til poteten begynner å bli myk, ca 10 minutter. Tilsett deretter fisk som er skåret i små biter og la  trekke noen minutter til fisken er ferdig. Smak til med salt og pepper. Server som den er eller med brød til.
For variasjon kan brokkoli/blomkål erstattes med kålrot og fennikel.   
Aktuelt