Epledessert
03.09.2013
Dette er en sunnere variant av tilslørte bondepiker. Perfekt å benytte høstens epler.
1 beger kesam vanilje (bruk vanlig kesam, yoghurt naturell eller tyrkisk yoghurt for et mindre søtt alternativ)
Eplemos
Hjemmelaget musli (se oppskrift) eller evt kjøpt musli el knekkebrød med korn

Eplemos lages ved å dele epler i biter og koke dem møre sammen med litt vann. Når eplene er møre kan de moses helt og tilsettes ønsket mengde sukker (smak til) og evt litt kanel. Eplemosen bør ikke være varm når denne desserten lages for da smelter kesamen, men det er bare godt om det er en liten lunk på den. Eplemos som blir til overs bør fryses hvis den ikke skal spise i løpet av noen dager.

Begynn med å legge et par skjeer vaniljekesam i et glass og legg deretter eplemos oppå og avslutt med musli. Legg evt et lag til med akkurat det samme oppå. Dryss evt ekstra kanel på toppen.
Aktuelt