Enkle pizzasnurrer
08.01.2014
Perfekt fingermat til å servere i barnebursdag eller ha med på tur.
Gir 20-30 stykker.

Deig:
3 dl lunkent vann
50 g gjær
3 ss olje
4 dl hvetemel
4 dl sammalt hvete, finmalt
1 ts salt

Fyll:
1 liten boks tomatpure
4 ss ketchup
200-300 g smårettskinke/kalkunskinke
1 stor boks mais (evt små biter løk, paprika eller oliven i stedet)
2 ss oregano
4-5 dl ost

Begynne med deigen. Løs opp gjæren i lunket vann og tilsett olje. Rør inn mel og salt, og ha evt. i ekstra hvetemel hvis deigen er løs. La deigen heve mens du gjør klar fyllet (15-20 min.). Bland like deler tomatpure og ketchup (eller bruk kun en av delene), del skinke i små terninger og riv ost. Kjevle deigen ut til en avlang firkant, ca 1/2 cm tykk. Smør utover "tomatsausen" og strø skinke, mais (andre grønnsaker), oregano og ost oppå. Hvis det blir mye fyll kan osten holdes igjen og strøs på toppen av hver pizzasnurr etter at de er skåret opp. Rull deigen til en pølse. Skjær den i 1 1/2 cm tykke skiver og legg dem på bakepapir på et stekebrett. Stekes på 225 °C i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Spis nylagde eller frys ned.
Aktuelt