Tomatsuppe
24.01.2014
Suppe er deilig i vinterkulda og denne er spesielt populær blant barna.
4 personer

1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss rapsolje
3-4 gulrøtter
2 bokser hermetiske tomater
2-3 ss tomatpure
5 dl vann
1 ss  tørket oregano (evt. også litt basilikum og/el rosmarin)
1-2 ts salt
1/2 ts pepper
evt litt sukker
evt en fløteskvett

Skrell løk og hvitløk og skjær i biter/press hvitløk. La dette surre i oljen på middels varme til løken har blitt blank. Skrell gulrot og del i småbiter. Ha gulroten sammen med løken og stek et par minutter til. Ha så i hakkede tomater, tomatpure, vann og krydder. La suppen småkoke så lenge du har tid til å vente, i hvert fall 15 minutter. Mos suppen med stavmikser og smak evt til med mer krydder. Noen hermetiske tomater/tomatpure inneholder salt, andre ikke, så juster salt mengden ut fra dette. Jo mer gulrot som has i suppen og jo lenger den får koke, jo mindre sur blir den, men ha evt. oppi litt sukker hvis den er for sur. Er tomatsmaken for intens kan det gjøre seg med en fløteskvett. Server gjerne med fullkornsmakaroni og kokt egg.
Aktuelt