Müslimuffins
03.06.2015
Deilige og grove muffins som er fine å ha med på tur når du har lyst på noe litt søtt som samtidig metter godt.
Gir ca 16 små:

100 g sammalt hvete, finmalt
100 g hvetemel
50 g lettkokte havregryn
100 g 4-korn (kan erstattes med havregryn eller müsli)
3 ss sukker
4 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker/vaniljepulver
1/2-1 ts kanel
2 egg
2 ss flytende honning (kan erstattes med sukker)
6 ss rapsolje
2 dl melk
100-200 g friske eller frosne blåbær/andre bær eller 1-2 dl revet eple og gulrot

Bland sammen det tørre og det våte hver for seg. Bland det våte forsiktig inn i det tørre og vend forsiktig inn bærene tilslutt. La røren stå minst 15 minutter før den has i muffinsformer. Det kan være lurt å smøre formene med litt olje før røren has i. Stekes på 200 °C i ca 15 minutter eller til de er gylne. 
Aktuelt