Minestronesuppe
03.09.2015
En deilig suppe full av sunne næringsstoffer. Suppen kan lages med mange forskjellige grønnsaker, bruk det som finnes i kjøleskapet.
5 personer:

3 ss matolje
2 fedd hvitløk
1 stor løk
5 gulrøtter
5 poteter
2 stenger stangselleri
1 boks hakkede tomater
2 liter grønnsaksbuljong/vann
1 boks kokte bønner (hvite eller brune eller begge deler)
200 gram pasta
Evt andre grønnsaker (purre, squash, blomkål, brokkoli, kålrot)
1 ts tørkede urter (f. eks. timian, rosmarin, oregano, laurbær)
Frisk basilikum (eller andre urter)
Salt og pepper
Parmesan

Finhakk hvitløk, grovhakk løk og stek på middels varme i oljen til det er mykt og blankt. Tilsett resten av grønnsakene og fres noen minutter under omrøring. Tilsett hakkede tomater, buljong/vann og de tørkede urtene. Kok opp og la det småkoke i rundt 20 minutter til potetene er møre. Kok i mellomtiden pasta for seg og tilsett mot slutten av koketiden sammen med bønner. Smak til med salt og pepper. Serveres med frisk basilikum og litt nyrevet parmesan. Hjemmelaget knekkerbrød, rundstykker eller brød er godt til. 
Aktuelt