Hjemmelaget knekkebrød
03.09.2015
Veldig godt knekkebrød som det er lett for barna å hjelpe til med.
Tre stekebrett:

4 dl havregryn
3 dl havrekli
2 dl solsikkekjerner
2 dl sesamfrø
1 dl gresskarfrø
1 dl linfrø
1,5 ts salt
7 dl vann

Bland alt det tørre i en bolle og rør inn vann. La gjerne røren sveller i ti minutter. Fordel røren godt utover tre bakepapirkledde stekebrett slik at knekkebrødet blir så tynt som mulig. Stekes i rundt 60 minutter på 150 grader varmluft (flere stekebrett kan stekes samtidig med varmluft). Omtrent halvveis kan man ta ut brettene og dele knekkebrødene i passe biter med et pizzahjul før de settes inn igjen. Det går også an å brekke opp knekkebrødet i ujevne biter etter at det er stekt og avkjølt. Stekes til de har fått god farge, men ikke er brent (skal virke sprø og ikke myke). Legg dem til avkjøling på rist.
Aktuelt