Havrekjeks
17.11.2015
Søte og gode havrekjeks. Gode alene eller med litt brunost.
200 g sukker
300 g smør
5 egg
400 g hvetemel
600 g havregyn
2 ts natron/bakepulver
1 ts salt

Smelt smøret og avkjøl litt. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland smøret i eggedosisen, og ha i havregyn og resten av det tørre. La deigen stå 1-2 timer i kjøleskap før den bakes ut. Sett stekeovnen på 175 ºC og kle 2-3 bakeplater med bakepapir. Kjevle ut deigen (med litt mel på bordet om nødvendig) og stikk ut kjeks med et kjøkkenglass, eller trill kuler som presses flate til kjeks på bakepapiret. Stek kjeksene 10-12 minutter midt i ovnen til de har fått en gyllen farge. Avkjøl de ferdige kjeksene på rist. Oppbevares i lufttett boks i noen uker.  
Aktuelt