Seipizza
22.03.2016
Pizza er en favoritt hos barna, og det går fint an å gjemme litt fisk i fyllet. Ved å benytte litt grovt mel i bunnen og toppe med tomatsaus, fisk og ost blir dette en sunn og god pizzavariant som man kan unne seg til hverdags.
Deig:

3 dl lunkent vann
1/2 pk fersk gjær
3 ss olje
1/2 ts salt
4-5 dl hvetemel
3 dl grovbakstmel/sammalt hvete

Rør gjær ut i lunkent vann og tilsett olje, salt og mel. Hold igjen litt av hvetemelet til å begynne med og elt det inn etterhvert. La heve til dobbelt størrelse.


Tomatsaus:

1 løk
2-3 fedd hvitløk
1-2 ss olje
2 bokser hakkede tomater
3 gulrøtter, del i skiver
1 rød paprika
1 ts tørket oregano eller basilikum
1 ts salt
1/2 ts pepper

Hakk løk og hvitløk grovt og stek det blankt i oljen. Tilsett resten av ingrediensene og la koke til gulrøttene er myke (i hvert fall 15 minutter). Kjør en stavmikser gjennom sausen til den er jevn, og smak til med krydder.


Resten av fyllet:

400 gram seifilet eller annen hvit fisk, delt i små biter
evt 1 boks mais
200-300 gram revet ost

Bak ut pizzadeigen. Dersom den er tykk og det er ønskelig med mye tomatsaus på, bør deigen forstekes 6-7 minutter før fyllet has på. Legg på tomatsaus, fisk, mais og ost. Topp gjerne med litt oregano. Stekes midt i ovnen på 225 °C i 15-17 minutter.

Aktuelt