Blomkålsuppe
26.08.2016
En deilig suppe både for små og store på en regnfull høstdag.
4 personer:

1 liten løk
2 fedd hvitløk
1 ss rapsolje
1 stort blomkålhode (eller to små)
2 poteter
8 dl vann (evt med 1 grønnsaksbuljongterning)
Evt en fløteskvett
1 ts salt og ½ ts pepper
 
Del løk og hvitløk i biter og stek dette i rapsoljen på middels varme i noen minutter. Rens og skyll blomkålen og skrell potetene. Del grønnsakene i biter, ha det sammen med løken og hell over vann.  Kok opp og la småkoke i ca 15 minutter (til poteten er myk). Krydre med salt og pepper (det er ikke sikkert det trengs så mye salt om det brukes grønnsaksbuljong). Ha evt litt fløte i suppen.

Server gjerne med ristede gresskarkjerner eller litt sprøstekt bacon/skinke og godt brød.
Aktuelt