Musli (granola)
26.03.2013
Enkelt å lage og mye bedre og sunnere enn den som finnes i butikken. Kan varieres ved å bruke ulike typer nøtter og frø, og så velger man selv hvor søt man vil ha den ut fra mengden honning som brukes. Det er også mulig å droppe honningen og bare bruke eplejuice. 

Ingredienser

1 dl eplejuice
3 ss honning
2 ss rapsolje
1 ts kanel
2 dl havregryn
1,5 dl 4-korn
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
Evt 0,5 dl revet kokos
Evt 1 dl hakkede nøtter (mandler, hasselnøtter el valnøtter)
Rosiner (evt tanebær, tøkede blåbær el annen tørket frukt)


Fremgangsmåte
Det våte, samt kanel varmes opp i en kjele så honningen smelter. Det tørre blandes i en bolle (rosiner el annen tørket frukt bør has i etter steking). Deretter helles væsken over, hold evt igjen litt. Det skal bli en grøtete, men relativt fast masse. Helles over på bakeplate og fordeles jevnt utover. Stekes på 150 grader i 30-40 minutter. Rør i blandingen hvert 10.-15. minutt for å få jevn steking. Avkjøl og ha i et stort glass eller boks. Holdbar i en måneds tid.
 
Server med yoghurt, melk, kesam ol. og evt litt frukt/bær. Yoghurt naturell med revet eple og evt litt kanel er godt til!
Aktuelt